Breaking News
recent

SPF35 Sunblock Blemish Mousse - Daily Skin Protector

Balsam Pelindung Matahari (Sunblock Blemish Mousse) Satu-satunya Formula Homemade Organic Sunblock Dengan Tambahan Tepung Ubi Kayu, Tanah Liat Perancis & Serbuk Mineral Boleh Dijadikan Masker Siang & Malam! Selamat Dibawa Tidur. Dijamin Tidak Menyumbat Pori-Pori. Wajah Cerah Gebu Sekata Selepas Kali Pertama Memakainya.

Alhamdulillah.. Setelah formula Sunblock Blemish Lotion berjaya memenangi hati peminat produk kecantikan homemade, i terima cadangan sebahagian customer setia yg minta formula sunblock dlm bentuk krim pula, nak colek katanya.. i percaya setiap versi sunblock samada lotion atau mousse, kedua-duanya pasti mempunyai penggemar yg tersendiri..
LATEST UPDATES 31-OCTOBER-2015
Pengeluaran Sunblock Blemish Lotion Telah Ditamatkan. Terimakasih.
Sunblock Blemish Mousse is now up & running for your consumption. I feel awesome!!! Terimakasih Allah, tanpa Petunjuk & Inayah Mu, tiada kemampuan bagi ku meneruskan langkah walau setapak.. Rasa syukur ini memenuhi seluruh urat nadi ku, terharu sesungguhnya.. Ok, sambung cerita..

Formula Sunblock Blemish Mousse ini (singkatannya SBBM ye, jimat masa ^_^) dirumus dari 100% komposisi minyak tapi ia tidak meninggalkan kesan melekit & berlemi pada kulit. Hanya sedikit sapuan, ia merata dgn sempurna, tiada kesan campuk2, tidak tebal, tidak rimas, tidak menyumbat pori-pori & kulit boleh bernafas dgn lancar. U will feel comfortable, I promise.

I tak janjikan SBBM ini berkuasa menyembunyikan semua tanda cela pada kulit u all. Tetapi.. Jika digunakan secara berterusan, ia mampu mencerah, menghilangkan kesan parut, jeragat & sekaligus memperelok sturuktur kulit dari tanda cela lainnya. Istiqomah sayang ku.. Formula homemade organic ini dirumus utk proses penyembuhan berperingkat, bukan penyembunyian segera..
Manfaat / Benefits of Ingredients in Sunblock Blemish Mousse
  • ✓ bahan asas adalah Organic Carrier Oils (Jojoba, Sunflower Seed, Sweet Almond, Grapeseed & Evening Primrose Oil) mampat-sejuk yg diadun ke dlm kebanyakan formula krim pelembap jenama terkenal.
  • ✓ kombinasi French Clay Organik tulen (Green, Yellow, Pink & Red) berfungsi utk membersih & detox kulit dgn selamat, that's why boleh dibawa tidur, tampal tebal sikit jadi masker utk detox & rejuvenasi sel.
  • ✓ Arrowroot Powder & Kaolin Clay memberi kesan 'matte finish' pd kulit, juga berkesan mengawal kulit yg sgt berminyak & melembutkan kulit yg kasar. Adhere well to skin but not clogging the pores.
  • ✓ gabungan Shea Butter & Beeswax menjadikan SBBM ini kalis air utk tempoh 2 jam. disarankan u all ulang pakai SBBM ini jika terdedah pada cahaya matahari melebihi 2 jam. walaupun kalis air, ia senang dicuci kerana kandungan Jojoba & Sunflower Seed Oil yg tinggi memudahkan sebatian minyak & air.
  • ✓ kombinasi Serbuk Mineral Mikro memberikan kuasa perlindungan cahaya matahari spf35++, bermakna boleh terdedah pada cahaya matahari dlm tempoh 2 jam. SBBM ini boleh diulang pakai setiap selepas 2 jam berada dlm cahaya matahari.
  • ✓ kombinasi Minyak Pati Lavender, Ylang-Ylang, Geranium, Frankincense, Palmarosa & Sandalwood.
  • ✓ green Tea Extract & Vitamin E sebagai antioksidan powerful utk mengurangkan kesan radikal bebas, utk tujuan pelembapan & anti-penuaan.
  • ✓ tepung Ubi Kayu - melembut, mencerah & menegangkan kulit di samping mencegah alahan & kemerahan pada kulit. hmmm.. pernah guna tepung ubi kayu dlm masker muka buatan sendiri? u all patut masukkan bahan ini.
Sumber Organik / Ingredient Listings of Sunblock Blemish Mousse
  • Cold Pressed Organic Oils (Jojoba, Sunflower Seed & Sweet Almond), Grapeseed Oil, Evening Primrose Oil, Pure Unrefined Shea Butter, Beeswax, Green Tea Extract, Vitamin E, Arrowroot Powder, Tapioca Flour, Kaolin Clay, Bentonite Clay, Chamomile Powder, Micronized Minerals, Pure French Clays (Green, Yellow, Red, Pink), Essential Oils (Lavender, Ylang-Ylang, Geranium, Frankincense, Palmarosa & Sandalwood)
Cara Guna SB Blemish Mousse Daily Protector
  • ✓ colek sedikit SBBM, dot sedikit atas dahi & ratakan, memadai guna jari. boleh juga guna span.
  • ✓ dot sedikit di bahagian pipi kanan & ratakan macam u all pakai foundation lain tu la, sama je..
  • ✓ kemudian dot sedikit bawah mata & ratakan.
  • ✓ buat sama di bahagian pipi kiri..
  • ✓ jika u all mempunyai kulit yg sangat kering, sila sapu krim / losyen pelembap terlebih dahulu. atau boleh guna Sulfur Essence.
  • ✓ selepas pakai SBBM, u all boleh berbedak atau bersolek nipis2 seperti biasa.
IMPORTANT!
Akan sentiasa ada sedikit perubahan pd warna SBBM kerana selain dari penambahan #‎bentoniteClay‬ (warna hijau kelabu asap) i juga tambah ‪#‎chamomilePowder‬ (warna kuning langsat). Juga bekalan #‎sheaButter‬ yg i terima setiap batch sentiasa berlainan warna. All products are processed in home, by hand, organically, so, there is no way i can control the colour appearance of any item, it would not be precisely the same every time, but the difference would not be so significant..


20ml SPF35 Sunblock Blemish Mousse (Beige / Pink)
Normal Price RM48
BEST BUY RM40
----------- Tidak Termasuk Kos Pos -----------
SBBM ini sesuai utk kegunaan perlidungan harian. selamat digunakan 365 hari setahun, insyallah.. faham sayang?

Thank you for reading.. Be the first to Like & Share.. Pelase your comments if U wish. EMBRACE OPEN SKY YES!
Crystal Queen

Crystal Queen

No comments:

Post a Comment

Say Something...

Powered by Blogger.